Autodesk 2014

I senaste versionen av Autodesks programvaror (2014) hittar du många spännande nyheter Alla ni som besökt våra lanseringsseminarium eller Roadshow i vår har fått ett smakprov på nytillkomna funktioner, moduler och programvaror i Autodesks programpaketeringar för tillverkande industri där Product Design Suite utgör kärnan.

Nytt för i år är att Inventor Professional ingår redan på Premium-nivån av Product Design Suite (tidigare endast i Ultimate). Detta innebär bland annat att alla ni som har Product Design Suite – Premium med aktiv Subscription, nu får tillgång till FEM-modulen i Inventor för att enkelt kunna göra hållfasthetsberäkningar på era produkter.

Inventor 2014 bjuder bland annat på följande nyheter:

  • Uppdaterat modellerings-verktyg
  • Uppdaterat sammanställnings-verktyg
  • Kraftig prestandaökning för större sammanställningar
  • BIM Exchange

 

parter

Vad gäller Part-modellering hittar du bland annat nya verktyget Slots för att enkelt kunna göra raka och radiella spår, även Sweep-verktyget har fått mer funktionalitet. View representation har nu fler möjligheter att bestämma i vilket läge din part skall visas, baserat på förvalt läge.

 

ritning

I Ritningsläget har du nu möjlighet att dela på tabeller/BOM-listor/revisioner och placera dessa där du vill ha dem. Ändringar i huvudtabell, slår igenom i underliggande tabeller i strukturen. En prestandavinst i ritningsläget är även möjligheten att jobba med Raster-vyer som snabbar upp arbetet då man jobbar med stora sammanställningar med många ritningar som skall uppdateras.

 

assembly

Mest ny funktionalitet i nya versionen av Inventor 2014 hittar vi i Assembly-miljön. Mer funktionalitet i Frame Generator, många nya smarta funktioner för att underlätta placering av komponenter i en sammanställning, till exempel: Place Component Orientation, Symmetry Constraint och Free Move.

 

joints3

Vi har dessutom fått ett helt nytt intuitivt och snabbt sätt att göra sammanställningar med hjälp av verktyget Joints där man med ett kommando sätter in sin komponent, något som tidigare krävde flera steg. För er som jobbar med lite större sammanställningar är funktionen Express Mode ett stort lyft då denna möjliggör öppning av stora sammanställningar 5-10 gånger snabbare än tidigare och dessutom kraftigt ökar prestandan då man roterar en stor sammanställning på skärmen.

 

Det finns många anledningar att uppdatera till 2014, ovan ser du ett axplock av nyheterna i senaste utgåvan av Inventor. Självklart finns även en mängd nyheter i Vault3DS Max, Alias och de andra programvarorna i Suite-paketeringarna…

Ni som har Subscription på er Autodesk-Produkt har säkert inte missat att nya versionen finns tillgänglig nu för nerladdning. Vill du har hjälp med installation, uppdateringsutbildning, uppgradering av äldre programvara eller mer information är du varmt välkommen att kontakta oss!

 

Uppdateringskurs i Inventor och höstens övriga utbildningar

Kampanj på uppdatering till senaste version

 

[form kontaktformular]