Inspiration för Ingenjörer

Ingenjörens roll är i ständig förändring. Från att endast leverera en lösning som svarar mot kundens ursprungliga önskemål, till att genom kreativitet och nya spännande verktyg leverera något som löser problem som kunden knappt var medveten om och som skapar helt nya möjligheter.  Nedan ser du några filmer som Autodesk tagit fram på detta tema samt hur den traditionella sportbilstillverkaren Morgan använder Autodesks produkter ända från koncept till försäljning.

 

Wouldn’t it be cool if… you could engineer a better world?
Uppfinnare Saul Griffith frågar ingenjörer om de inser hur stor deras inverkan på världen kan vara. Han utmanar alla ingenjörer, konstruktörer och tillverkare att vidga sina föreställningar om vad som är möjligt.

 

 

What is the role of designers in creating a better world?
Design visionärerna Peter Diamandis, Cameron Sinclair, Eve Blossom, Christine Furstoss, Brian David Johnson och Mickey McManus pratar om möjligheterna som en designer/konstruktör har att skapa en bättre värld.

 

 

3D model of San Francisco Skatepark created with Autodesk ReCap 360
Skapa 3D modeller med hjälp av vanliga foton och molntjänsten Autodesk ReCap 360. I exemplet nedan ser du en modell av La Raza Skatepark i San Francisco skapade med en GoPro kamera, DJI Phantom Quadcopter och Autodesk ReCap 360.

 

 

Morgan
Jonathan Wells från Morgan Motor Company berättar om vilka verktyg de använder för att producera högkvalitativa brittiska sportbilar och effektivisera arbetsflödet på ett kostnadseffektivt sätt.

 

 

Wired 2013
Eventet Wired 2013 gästades bland annat av Autodesks VD Carl Bass som pratar om hur ett nytt tankesätt hjälper små kreativa företag att lösa stora problem.