Spännande innovation

Innovation handlar om att våga tänka utanför branschkonvensioner, (What if…?) Ett företag som lyckats med detta är Lightning motorcycles. Företaget tillverkar värdens snabbaste (350km/h) serietillverkade motorcykel, som dessutom är eldriven.

Lightning Motorcycles använder Autodesks programvaror genom ”Desktop Subscription” (hyr-licenser), se mer i filmen nedan:

 

I denna artikel från Forbes kan du läsa om annan spännande innovation som driver utvecklingen framåt, däribland nästa utveckling av nya 3D-printade delar till Lightning motorcycles. Autodesk utsågs även nyligen av just Forbest till världens 81:a mest innovativa företag.

 

 

Fantasin sätter gränsen för vad 3D Printing kan användas till, det är inte omöjligt att vi inom kort bygger våra hus med en betong-printer. Läs mer här

 

2d03e0e247cf49d998a10a383426b0a4

 

 

 

Om du missat tidigare teknikspaningar av Carl Bass (CEO på Autodesk) får du en chans till nedan där Carl är på MakerCon 2014 och  berättar lite av hur Autodesk tror att utvecklingen kommer se ut framåt. Iterations-logaritm-programvaror för att skapa starkast möjliga konstruktion givet en viss vikt och form, 3D printers, Autodesk Fusion 360 och det egna byggprojektet (En elektriskt gokart) är några av de saker som Carl pratar om.

 

 

 

I presentationen ovan nämner Carl Bass ett eget projekt han har tillsammans med sin son Will Bass där de bygger en elektrisk gokart. Gokarten byggs i Autodesks unika ”Pier 9 workshop” i San Francisco. Teknik bloggen ”techcrunch.com” besökte nyligen Pier 9, video från besöket ser du nedan.

 

 

Gokart provkörning…