Volvo – Bästa biltillverkaren på anslutna tjänster?

I filmen ovan presenterar Volvo sin vision för den nyckellösa bilen, där din smartphone ersätter nyckeln. Det dröjer dock troligen något år innan detta tillval går att välja då du köper Volvo.

Ansvarig för projektet är Martin Rosenqvist (New Car Director – Volvo).  Du som besökte ledningspasset på Cadcrafts kunddag 2014, kunde se Martin berätta om 3xC som definierar vilka attribut kunder förväntar sig och är beredda att betala för avseende en specifik produkt. (se nedan)

Volvo 3C

Säkerhet har varit och är fortfarande ett av Volvos kärnvärden, vi förväntar oss säkerhet från en Volvo, men hur mycket extra är vi beredda att betala för detta, hur många fler bilar säljer man på säkerhet?

 

Differentiator ger ökad Konkurrenskraft

Det är tydligt att Volvo har identifierat att man behöver fler differentiatorer för att konkurrera med tyska biltillverkare, och sedan ca 10 år tillbaka har man jobbat hårt med att utveckla kringtjänster (Volvo on Call) till sina bilar och möjlighet för kunder att köra Volvo genom alternativa affärsmodeller (Sunfleet), samt innovativa mer bränsleeffektiva motorer och drivlinor (Volvo Plug in Hybrid).

 

Volvo-sjalvkorande

Det senaste året har Volvo gjort stora framsteg avseende teknik och kopplade tjänster där man bland annat presenterat teknik för självkörande bilar (Intellisafe Autopilot), mat och produktleveranser direkt till bilen (In Car Delivery), Spotify musikstreaming direkt i Volvos egna infotainmentsystem vid sidan av Apple CarPlay (Sensus Connect).

 

Först i Världen

Nu är målsättningen att bli första biltillverkaren i värden att använda en Smartphone som smart-bilnyckel. Samtliga av dessa nyheter har presenterats vid sidan av Volvos nyligen uppdaterade modellutbud med XC90, S90 och sprillans nya V90.

Med dessa framsteg har Volvo Cars tillsammans med flera av våra andra industrikunder kommit långt på resan från produkttillverkare till systemleverantör där man inte längre enbart konkurrerar om prestanda och pris, utan tillför mervärden genom kopplad service och tjänst som förenklar kundernas vardag.

 

Dags för en Volvo!

Som inbiten bilentusiast har jag personligen aldrig ägt en Volvo, Tysk, Italien, och USA -tillverkade bilar har haft större dragningskraft på mig då dess design och prestanda (i de kategorier jag prioriterat) har överträffat Volvos motsvarigheter. Med ny läcker design (både invändigt och utvändigt) och kopplade tjänster som förenklar det dagliga livet, känns dock nya V90 som ett enkelt val över Tyskar, Italienare och Amerikaner. Men jag väntar tills det går att välja Smartphone som nyckel…