Utveckling av cirkulära affärsmodeller hos våra kunder

I denna artikel från Produktion 2030 kan du läsa om några av våra kunder som deltar i ett statligt finansierat forskningsprojekt. Projektets syfte är att utveckla en metodik för att införa en ny affärsmodell som kan öka företagets konkurrenskraft.

Ni som varit med oss under några år har kanske hört oss prata om Cirkulära affärsmodeller och Product as a Service (PaaS) tidigare, bland annat på våra kunddagar. Många av er har redan affärsmodeller som fungerar på liknande sätt, där kärnan är att sälja integrerade lösningar istället för produkter. Genom att löpande erbjuda era kunder den funktion de söker, till ett pris som är i direkt relation till det värde funktionen skapar för kunden, (istället för att sälja en produkt vid ett tillfälle) uppstår fördelar både för er och era kunder.

 

 Tidigare inlägg vi gjort på temat effektivare affärsmodeller. Här hittar du lite mer info om hur dessa affärsmodeller fungerar. Vi kan även rekommendera dig att läsa vad Accenture har kommit fram till på detta område.

 

 

Att uppdatera sin affärsmodell och anpassa sina produkter för att stödja en sådan förändring, är en del av det vi kallar Smart Industri, som syftar till att öka konkurrenskraften hos tillverkande företag.