Cadcraft Komplex Geometri

Idag är nästan alla medvetna om att attraktiva produkter är avgörande för våra kunder i beslutsprocessen. Att sätta kunden i fokus för utveckling kan låta självklart men långt ifrån alla har upplevt effekten av att faktiskt göra det.

Undersökningar visar att de som investerar i design får igen sin investering med råge – oavsett om det handlar om att utveckla verksamheten, varor eller tjänster. Men hur gör man då i Inventor när man vill rita produkter med form i fokus?

Vi på Cadcraft har en kurs med fokus på att rita komplexa produkter.
I vår kurs så kommer vi gå igenom olika saker man bör tänka på i sitt arbete med komplex geometri.
Ska man utgå från bilder eller skisser så går vi igenom hur vi använder dem i Inventor och modellerar ovanpå referensdata.
Eller så behöver vi använda en referensmodell att jobba mot. Det kan vara ett kretskort, display eller andra komponenter.

Vi går igenom hur skapar man skapar friform som ansluter mot denna geometri. Vi går igenom hur man planerar sitt modellerande, så kallad ”patch layout”. Vi kommer också prata om hur vi ska rita våra modeller så att de faktiskt blir bra, med fina ytor utan ojämnheter, och med fina övergångar mellan ytorna. Alltså helt enkelt gå igenom grunderna för hur NURBS (matematiken i våra cad- program) fungerar, så att våra modeller blir bra och stabila längre ner i ”trädet” när man lägger på materialtjocklek och andra features.
Vi lär oss så klart ytmodellering, men också en hel del andra solidmodelleringsfunktioner som man kan ha nytta av när man skapar form, samt lär oss att använda analysverktyg för att verifiera att modellerna har rätt släppning, kurvatur osv.

 

Du kan anmäla dig till vår kurs i Komplex Geometri här.

Denna kurs är även en mycket bra start om man senare också vill gå vår Plastic Design kurs!