BIM 360 Docs och Design - Grundkurs Arkitektur

Autodesk genomför flera ändringar i deras nuvarande molnlösningar

Under Autodesk University i november meddelades det att Autodesk genomför flera ändringar i deras nuvarande molnlösningar. Det första är att de kommer addera möjligheten till molnbaserad dokumenthantering i AEC Collections (motsvarande BIM 360 Docs). Utöver detta kommer de även lansera två helt nya molnerbjudanden för projektering. Detta är en omfattande uppdatering som skall hjälpa kunden att helt kunna övergå till digitala processer och fjärrsamarbeten. Dessa uppdateringar kopplas till BIM 360 och den nya Autodesk Construction Cloud-plattformen.

Det som praktiskt kommer ske är att från i år kommer Autodesk Docs ingå i AEC Collection. Dessutom kommer även Autodesk BIM Collaborate att lanseras, vilken är en ny produkt som är byggd på den nya plattformen Autodesk Construction Cloud.
Den tredje förändringen är att den nuvarande produkten BIM 360 Design kommer göras om till Autodesk BIM Collaborate Pro. Kunden kommer få tillgång till Model Coordination, Insight och kopplingen till Autodesk Construction Cloud.

 

Autodesk genomför ändringar i användargränssnittet på BIM 360

Till följd av dessa ändringar kommer du som idag har BIM 360 att från den 8:e februari se ändringar i användargränssnittet på din BIM 360-portal. Anledningen är att skapa en mer sömlös upplevelse mellan BIM 360-projekt och projekt baserade på den nya plattformen Autodesk Construction Cloud.

Vill du veta mer om uppdateringarna som kommer och hur det påverkar dig kan du höra av dig till oss så berättar vi mer!

 

Är du intresserad av utbildning i BIM 360?

Behöver du hjälp med att komma igång och arbeta i BIM 360? Du vet väl om att vi har certifierade kursledare på Cadcraft som håller kurs inom programmet?

 

Mer information