upchain plm

Autodesk förvärvar den eftertraktade PLM-leverantören Upchain

Autodesk har meddelat att de har förvärvat Upchain, som är en leverantör av molnbaserad produktlivscykelhantering (PLM) och produktdatahantering (PDM). Förvärvet positionerar Autodesk att leverera mer värde för ingenjörer, tillverkare, leverantörer och andra produktintressenter genom att öka samarbetet över den utspridda produktvärdekedjan, oavsett CAD-system.

Upchain har skapat en enhetlig molnplattform som eliminerar gränserna för traditionella PLM- och PDM-teknologier, vilket hjälper tillverkare att hantera komplexitet mellan arbetsteam genom att sätta data i centrum för produktutvecklingsprocessen.

– Flexibilitet och samarbete har aldrig varit mer kritiska för tillverkare eftersom de möter den ökande komplexiteten i att utveckla nya produkter. Vi är engagerade i att tillgodose dessa behov genom att erbjuda den mest robusta design- och tillverkningsplattformen i molnet, säger Andrew Anagnost, VD och koncernchef på Autodesk.

– Konvergensen av data och processer förändrar branschen. Genom att integrera Upchain med våra befintliga erbjudanden kommer Autodesks kunder att kunna flytta data utan hinder. På så sätt kommer man att kunna låsa upp och utnyttja värdefulla insikter som kan översättas till nya idéer och affärsnytta, hävdar Andrew.

Autodesk kommer att upprätthålla Upchains öppna förhållningssätt till data. Detta stöder inte bara integration med lösningar så som Inventor, AutoCAD och Fusion 360, utan även med andra CAD-system som vanligtvis används i tillverkningsindustrin.

Läs hela artikeln här.