autodesk takeoff

Autodesks lansering av Autodesk Takeoff

I mars lanserade Autodesk sin nya produkt Autodesk Takeoff globalt. Med denna produkt möjliggörs arbetsflöden för mängdning i både 2D och 3D från en delad projektmiljö. Detta förkortar tidsödande processer och bidrar till mer noggranna och riktiga uppskattningar samt gör det enkelt att spåra och optimera hur vi tenderar mot den beräknade budgeten. Några av de mest framträdande egenskaperna är: 

 

Molnbaserad dokumenthantering i Autodesk Takeoff
– Förenklad tillgång till relevanta konstruktionsdokument, ritningar och 3D-modeller, vilket resulterar i ett förbättrat samarbete mellan team och säkerställer att alla arbetar från en enda sanningskälla.

Förenklad 2D-takeoff
– Fånga enkelt projektets omfattning med linjär-, räkning- och areastart. Generera flera kvantiteter och använd anpassade formler.

Automatiserad 3D-takeoff
– Få omedelbar tillgång till kvantiteter från BIM-modellen för att uppnå enorma tidsbesparingar och visualisering av projektomfång. Detta möjliggör en bättre förståelse för designintention och konstruktionsfrågor. 

Aggregerad 2D- och 3D takeoff
– Takeoff-typer kan användas över 2D- och 3D-takeoff, så att team kan få tillgång till aggregerade kvantiteter från ritningar och modeller i en mycket organiserad och anpassningsbar vy.

 

Autodesk Takeoff kommer tillsammans med Autodesk Build och BIM Collaborate att vara en del av den enade plattformen Autodesk Construction Cloud.