autodesk construction cloud

Förbättringar av Autodesk Construction Cloud

Autodesk satsar stort på sin molnbaserade plattform Construction Cloud och har nu uppdaterat den med flera nya kraftfulla verktyg. En av nyheterna avser Autodesk Build där vi får tillgång till ett nytt verktyg för planering som gör det enklare att koppla samman kontoret och produktion. På så sätt kan vi säkerställa att hela teamet arbetar efter samma aktivitetsplan och milstolpar.

Uppdateringar i Autodesk Build 

  • Dela ritningar mellan konton – Vi kan nu länka ritningar mellan olika konton för externa projektmedlemmar som behöver tillgång till filer, men som kanske inte är medlemmar på det huvudsakliga projektkontot.
  • Microsoft teams-möten – Skapa Teams-möten direkt i Autodesk Build.
  • Progress tracking – Team kan få bättre översikt på hur många procent av arbetet som är utfört i varje projekt. På så sätt kan vi kvantifiera det installerade materialet och därmed uppdatera våra planer med större korrekthet.
  • Closeout – Automatiserad överlämning av dokument och granskningsflöden.

Förutom Autodesk Build har det även gjorts uppdateringar i bland annat BIM Collaborate. 

Uppdateringar i BIM Collaborate

  • Lättare navigering – Designändringar är nu lättare att hantera och analysera. Numera kan vi välja de modeller vi vill jämföra och snabbt tillämpa filter baserat på disciplin, kategori eller modifieringstyp. 
  • Överblick av gamla modeller – Tidigare kunde designändringar endast granskas mellan den nya konstruktionen och den senaste konstruktion. Numera kan alla tidigare konstruktioner granskas med den senaste versionen.
  • Revit Issues Add-In – Revit-användare kan enkelt komma åt problem, kollisionsinformation och modeller från BIM Collaborate eller Autodesk Docs. När vi löser ett problem i Revit kan vi använda en direktlänk för att komma åt relaterade filer eller kontrollera sitt arbete mot andra modeller med hjälp av clash-matrisen – vilket gör det lättare att skapa en design av hög kvalitet.

Detta är bara några av alla uppdateringar i Autodesk Construction Cloud. Vill du veta mer om de andra uppdateringarna som tillkommit och hur ditt företag kan nyttja dem på bästa sätt?

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

 

Emad Zorevand

AEC Account Manager