ProEst blir en del av Autodesk Construction Cloud

ProEst blir en del av Autodesk Construction Cloud

ProEst är en molnbaserad plattform som gör det möjligt för byggteam att skapa uppskattningar, utföra digitala takeoffs, generera detaljerade rapporter och förslag samt hantera budgivande processer. Autodesk har förvärvat ProEst i syfte om att stärka erbjudandet för Autodesk Construction Cloud och ge konstruktionsteam möjlighet att hantera alla sina kritiska förkonstruktions- och konstruktionsarbetsflöden på en enda plattform.

Med ProEst kan projektets omfattning snabbt och enkelt översättas till ritningar, specifikationer och modeller till material-, arbets- och utrustningskostnader. Som ett resultat kan företag bland annat minimera projektrisker och öka sina chanser att vinna upphandlingar. Med ProEsts molnbaserade lösning kan kunder också komma åt uppskattningsinformation var som helst, när som helst, och importera tredjepartskostnadsdatabaser för att effektivisera uppskattningsarbetsflöden. 

– Uppskattning påverkar byggarbetsflöden avsevärt, men är ofta en frånkopplad och manuell process som skapar utrymme för fel. Detta kan i sin tur leda till kostnads- och schemaproblem senare i en projektlivscykel”, säger Jim Lynch, Senior Vice President och General Manager för Autodesk Construction Clouds lösningar.

– Vårt förvärv av ProEst kommer att tillåta byggteam att koppla korrekta uppskattningar med resterande projektdata. På så sätt kan risken minimeras för kostnads- och schemaöverskridanden och istället driva framgångsrika projektresultat. ProEst delar vår vision för digital transformation i byggbranschen och vi ser fram emot att ta med deras ledande uppskattningslösning för Autodesk Construction Cloud,” avslutar Jim. Läs hela Autodesks artikel om förvärvet. 

Vill du veta mer om möjligheterna med ProEst? 

Tveka inte på att kontakta Emad

 

Emad Zorevand

AEC Account Manager