ny era av infrastruktur

Autodesk introducerar nästa generations verktyg för en ny era av infrastruktur

Insatserna är höga för kommuner och regioner när infrastruktur ska uppföras eller repareras och det är ofta svårt att leverera projekt inom avsatt budget och tid. Varje minut som sparas och varje risk som minskas under design- och konstruktionsarbetet sparar skattebetalarnas pengar, bidrar till samhällens välbefinnande och minimerar miljöpåverkan.

Autodesk arbetar aktivt med innovationer över hela produktportföljen för att omforma systemen världen över, såsom:

  • Modellbaserad design som underlättar bättre designbeslut
  • Konceptuella designmöjligheter som förbättrar förståelsen för projektens inverkan innan det första spadtaget
  • Automatiserade arbetsflöden som stödjer effektivare design
  • Molnbaserad datadelning som förbättrar samarbetet mellan intressenter
  • Teknikkonvergens mellan tillverkning och infrastruktur för att påskynda industriomställningen mot prefabricering och industrialiserat byggande

Verktyg som hjälper till att leverera infrastrukturprojekt med bättre resultat är bland annat Autodesk Civil 3D och ReCap Pro. I de nya 2023-versionerna hittar du flera nya verktyg som kan användas för att ta vara på möjligheten med framtidens infrastruktur.

Automatisering, interoperabilitet och bättre samarbete för förbättringar av projektleveranser från start till slut

Nästan alla infrastrukturprojekt börjar med platsarbete och i detta stadie är Civil 3D ett bra hjälpmedel. Den nya 2023-versionen erbjuder ett nytt hjälpcenter som gör det enklare att komma igång med betygsoptimering. Civil 3D 2023 innehåller även förbättrade aviseringsmöjligheter för att hjälpa dig att hålla koll på optimeringsprocessen och säkerställer att du uppnår den bästa möjliga betygsplanen för ditt projekt samtidigt som du minimerar materialspill.

ReCap Pro är ett bra verktyg om du behöver dela en digital representation av ditt projekt med samarbetspartners. Programvaran underlättar stöd för molnbaserade arbetsflöden gällande visualisering, presentation och inspektionsprocesser med hjälp av visuellt verklighetsfångad data. Här gör Autodesk Forge viewer det enkelt för alla att granska och kommentera modeller med Autodesk Docs och en webbläsare.

Utöver detta finns det många fler uppdateringar i Autodesks programvaror som förbättrar designeffektiviteten för varje segment av infrastruktur. Med hjälp av dessa verktyg kan vi skapa de bästa förutsättningarna för framtidens vägar, broar, kollektivtrafik och kommunikationer.

Vill diskutera mer om en ny era av infrastruktur? 

Tveka inte på att kontakta Emad!

 

Emad Zorevand

AEC Account Manager