cadcraft blir en del av nti group

Cadcraft blir en del av NTI Group

7:e juni 2022 – NTI Group, en av Europas ledande leverantörer av mjukvara och tjänster till bygg-, design- och tillverkningsindustrin, har idag meddelat förvärvet av Cadcraft. NTI Group fördubblar därmed storleken i Sverige sett till anställda, nu med en omsättning på ca 300 miljoner kr och blir den ledande Autodesk-partnern i såväl Sverige som Europa för tillverkningsindustrin.

NTI Group (’NTI’) har förvärvat Cadcraft per den 31:e maj. Detta innebär att NTI etablerar sig som den ledande Autodesk-partnern i Norden för tillverkningsindustrin. NTI:s internationella resa med de första förvärven utanför Danmark startade i Sverige 2004 och nu 18 år senare, efter ett antal förvärv i både Sverige och övriga Europa, tas ett stort steg framåt genom att välkomna Cadcraft in i NTI-koncernen.

Cadcraft är en svensk Autodesk Guld Partner med mer än 35 års erfarenhet och ca 50 anställda. Cadcraft är verksamt inom både tillverknings- och byggindustrin och tillhandahåller mjukvara, konsulttjänster, utbildning och digitala lösningar för ökad effektivitet och konkurrenskraft.

I och med förvärvet kommer NTI-koncernen i Sverige att mer än fördubblas i antal anställda och ha en omsättning på ca 300 miljoner kr. För NTI Group innebär detta att närvaron på den nordiska marknaden stärks avsevärt, men också att NTI Group blir den största Autodesk-partnern för tillverkningsindustrin i EMEA.

förvärvet av cadcraft

Steen Alexander, VD för NTI Group, säger: ”Det gör mig väldigt stolt att dela nyheten om att Cadcraft blir en del av NTI-teamet. Jag har känt Cadcraft och deras passion för att betjäna kunder i många år och jag ser fram emot att välkomna många nya och kompetenta människor i vårt svenska team. Det nya förstärkta NTI-teamet i Sverige kommer att göra det möjligt för NTI att bli en ännu starkare teknik- och lösningspartner för både befintliga och nya kunder. Det gör mig särskilt glad att Cadcraft, som hittills erkänts som en ledande D&M-lösningsleverantör av sina kunder, omedelbart lyfter vårt kombinerade och förstärkta värdeerbjudande till förmån för våra svenska och europeiska kunder inom D&M-branschen i Europa.”

 

cadcraft blir en del av nti group

Från vänster: Steen Alexander, VD NTI Group | Bert Lachner, Senior Developer & delägare Cadcraft | Torbjörn Johansson, Styrelseordförande & delägare Cadcraft | Johan Moberg, VD & delägare Cadcraft | Stefan Bergsten, Technical Manager & delägare Cadcraft | Patrik Borgenhard, Key Account Manager, Marketing Manager & delägare Cadcraft

bli en del av en stark global koncern

”Cadcraft är ett välkänt varumärke och en gedigen verksamhet och vi är glada över att ha tagit ett steg framåt och anslutit oss till en stark global partner som NTI. Cadcrafts DNA och värdet för våra kunder har alltid varit viktigt för oss. Med NTI har vi nu slagit oss ihop med ett starkt företag som vi kan dela våra visioner med, där vi kompletterar varandra – vilket gör att vi kan stötta våra kunder ännu bättre”; förklarar Johan Moberg, VD för Cadcraft.

Jesper Kalko, ägare av NTI Group, tillägger: ”Det första förvärvet som NTI gjorde utanför Danmark var i Sverige 2004. Det känns fantastiskt att vi 18 år senare fortfarande expanderar vår verksamhet i Sverige – den här gången genom att inkludera Cadcraft i NTI Grupp. Detta stärker vår position avsevärt i Sverige och vi ser fram emot att fortsätta vår resa med ett ännu starkare team i Sverige. Varmt välkomna alla våra nya kunder och kollegor!”

Nti group

NTI Group är en Autodesk Platinum Partner och en av de största Autodesk-partnerna i Europa med en omsättning på över 220 miljoner euro och nära 600 anställda (båda siffrorna inkl. NTI Cadcraft) i Danmark, Tyskland, Island, Italien, Norge, Spanien, Sverige och Nederländerna. NTI Group är en ledande fullserviceleverantör av digitala lösningar för bygg- och tillverkningsindustrin över hela Europa. För mer information, besök www.nti-europe.com.

NTI cadcraft

NTI Cadcraft, som verkar under namnet Cadcraft, är en Autodesk Guld Partner i Sverige med en omsättning på över 140 miljoner kronor och ca 50 anställda. Cadcraft är verksamt inom både tillverknings- och byggnadsindustrin och tillhandahåller mjukvara, konsulttjänster, utbildning och digitala lösningar för ökad effektivitet och konkurrenskraft.

 

För mer information vänligen kontakta:

Steen Alexander, CEO NTI Group, e-post: sax@nti.dk, mobil: +45 2149 2140

Jesper Kalko, ägare NTI Group, e-post: jk@nti.dk, mobil: +45 2161 7239

Johan Moberg, CEO Cadcraft, e-post: johan.moberg@cadcraft.se, mobil: + 46 703 79 11 64