axcel investerar i nti group

Axcel investerar i NTI Group

Axcel investerar i det europeiska konsult- och mjukvaruföretaget NTI Group tillsammans med företagets nuvarande majoritetsägare och ledning. NTI Group är en ledande fullserviceleverantör av digitala lösningar som erbjuder Building Information Modeling (BIM), 3D-design och digitalisering för bygg-, design- och tillverkningsindustrin i Europa. Som Autodesk Platinum Partner är NTI Group en av de största Autodesk-partnerna i Europa.

Cadcraft blev en del av NTI Group under våren 2022. Läs mer om uppköpet här.

NTI Group grundades i Danmark 1945 och har sedan 2004 utökat sin närvaro till Sverige, Norge, Tyskland, Island, Nederländerna, Italien och Spanien. Företaget har ca. 600 anställda och en årlig omsättning på över 220 miljoner EUR. Partnerskapet med Axcel kommer göra det möjligt för NTI Group att fortsätta växa organiskt samt via förvärv, i syfte om att leverera företagets toppmoderna mjukvarulösningar till kunder över hela Europa.

Nuvarande majoritetsägare i NTI Group Jesper Kalko kommer att fortsätta som aktiv medlem i NTI Groups styrelse och ledningsgrupp. Han kommer tillsammans med ett antal av de nuvarande minoritetsägarna att återinvestera i NTI Group tillsammans med Axcel.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Axcel för att ytterligare växa och utveckla NTI Groups starka europeiska marknadsposition inom mjukvarulösningar. Tillsammans kommer vi att gå vidare med vår strategi att utöka NTI Groups position på den europeiska marknaden genom förvärv, samtidigt som vi utökar våra tjänster och support för våra kunder, så att de kan utnyttja möjligheterna och digitalisera sina verksamheter”, säger Steen Alexander, VD för NTI Group.

Jesper Kalko tillägger: ”Det har varit väldigt viktigt för mig att samarbeta med rätt partner för nästa del av NTIs tillväxtresa. NTI är ett tekniktungt företag och Axcel kommer med gedigen erfarenhet från denna sektor, så partnerskapet är en bra match.”

”NTI Group är en mycket spännande investeringsmöjlighet för Axcel. Denna investering gör att vi kan dra nytta av vår betydande erfarenhet inom tekniksektorn för att utveckla företaget och fortsätta tillväxtresan med ledningsgruppen”, säger Lars Cordt, Partner på Axcel och ansvarig för investeringen.

Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas slutföras under tredje kvartalet 2022.

 

Om NTI Group
NTI Group är en ledande fullserviceleverantör av digitala lösningar för bygg-, design- och tillverkningsindustrin i Europa. Företaget är erkänt för sin höga expertis inom BIM, 3D-design och digitalisering och är en Autodesk Platinum Partner. NTI Group är representerat i åtta europeiska länder och har cirka 600 anställda. www.nti-europe.com

Om Axcel
På Axcel tror vi att när det gäller att skapa tillväxt på ett hållbart sätt är det inte vad du investerar i, utan hur du investerar i det. Med vårt starka fokus på ledande nordiska företag inom industri- och företagstjänster, teknologi, konsument- och hälsovård, skapar vi framgång genom en kombination av vårt teams nätverk och erfarenhet tillsammans med ett systematiskt, tillväxtorienterat värdeskapande tillvägagångssätt. Under de senaste 25 åren har Axcel tagit upp sex fonder med ackumulerade kapitalåtaganden på 2,8 miljarder EUR. Dessa fonder har gjort 64 plattformsinvesteringar, med mer än 150 tilläggsinvesteringar och 48 exits. www.axcel.dk