notre dame

Autodesk deltar i projektet att restaurera katedralen Notre Dame i Paris

Vid restaureringen av katedralen Notre Dame i Paris meddelar man sitt samarbete med Autodesk. Samarbetet kommer att inkludera design- och konstruktionslösningar inklusive stöd för BIM och teknisk expertis.

Tack vare data som med hjälp av reality capture-teknologi skapades före den katastrofala branden i Notre Dame år 2019 har Autodesk lyckats skapa en 3D-modell av katedralen, så som den såg ut innan den tragiska händelsen. Med hjälp av ny skanning efter branden kan Autodesk nu skapa en ny 3D-modell för jämförelse, vilket kommer att underlätta rekonstruktionen att detta guldkorn till landmärke. Restaureringen av Notre Dame beräknas ta mellan 10 till 20 år. 

Det är fantastiskt att se hur modern teknik kan användas för att bevara vårt kulturhistoriska arv!

notre dame