Bevara historia med digitala hjälpmedel

Volterra

Autodesk har deltagit i det digitala projektet gällande bevarandet av Volterra, en 3000 år gammal medeltida stad i Italien. Volterra är en av världens äldsta städer, som idag har ca 7000 invånare som bor bland artefakter som är upp emot 2400 år gamla.

bevara historia

Med hjälp av Autodesk reality capture-teknologier skapade det globala teamet denna genomsökning av San Francesco-altaret i den 3000 år gamla medeltida staden Volterra. Tack vare Autodesk-programvara och andra partners verktyg, kunde nästan varje tum av Volterra digitaliseras – allt förutom fängelset som fortfarande används.

Detta innebär att vi kan lära oss mer om staden, dess invånare och de som skapade Volterra under flera årtusenden, inklusive bättre förståelse för designteknikerna för en romersk amfiteater som ligger strax utanför stadens murar.

Pearl Harbour 

Vissa historiska platser är inte födda från naturen utan snarare från konflikter. Autodesk är stolta över att ha samarbetat med United States National Park Service (NPS) för att digitalt bevara USS Arizona site i Pearl Harbor, Hawaii. Den 7 december 1941 sänktes fartyget USS Arizona till botten i Pearl Harbor efter attacken som officiellt drog USA in i andra världskriget.

USS Arizona bevarandeinsats har mer inneburit att skydda historien och berätta om den gravplats för hundratals sjömän vars kvarlevor är begravda i fartyget.

Att bevara historia med digitala hjälpmedel – en gåva till framtiden

Det virtuella bevarandet av vår historia är en digital gåva till framtiden. Att skydda de viktiga relikerna från det förflutna möjliggör framtida forskning, uppskattning och kanske en större förståelse för lokala och globala händelser.